Duben na křídlech šťastného draka

 

 

Pojďme se v dubnu proletět na křídlech draka a podívat se na svůj život s nadhledem. Drak miluje létání a vnímání krás z nebeské perspektivy. Naopak jakékoli detaily jsou mu naprosto vzdálené, takže činnosti, při kterých bude nezbytné se soustředit na maličkosti, je v tento okamžik vhodné odložit.

Čím nás drak může inspirovat je jeho srdečnost a nekonečný optimismus. Pokud právě v životě procházíme hlubokým údolím, kam nedosáhnou paprsky slunce, je to právě drak, který nám v tomto čase vytvoří nad hlavou nádherný barevný ohňostroj, aby nám posvítil na cestu za světlem. Dejme si však v tomto měsíci pozor na stanovování našich cílů. Drak je totiž nenapravitelný perfekcionista, který staví laťku svých plánů hodně vysoko. On sám určitě nebude mít problém své laťky zdolávat. Potíž spočívá v tom, že očekává, že i pro jeho okolí to bude hračka.To však dost často nemusí být pravda. Poznáme ho podle nečitelného rukopisu a překotné mluvy, jeho myšlenky totiž často předbíhají slova. A právě správné používání slov na cestě k naší opravdovosti je podstatná esence tohoto měsíce. Dopřejme si čas, aby k nám přišla ta správná slova ve správnou chvíli. A naučme se s nimi kouzlit, hladit, laškovat a také sdílet naše touhy a potřeby. Zkusme tak využít tento měsíc jako inspiraci na naší cestě za štěstím. Přeji nám všem hodně odvahy a lehkosti, abychom si tenhle let dokázali pořádně užít.

V měsíci dubnu nás zároveň provází druhé mezidobí Země tohoto roku. Energie Země nám vždy přináší návrat do našeho středu, ať již v podobě našeho těla nebo prostoru. Tento čas je blahodárný pro péči o žaludek a slezinu. Věnujme jim proto ráno naši pozornost dobrou a poklidnou snídaní, která v sobě bude mít ukrytou přirozeně sladkou chuť, bude teplá a vlhká.  A my si přitom zkusme věnovat chvíli pozornosti jen sami sobě a oblasti našeho břicha. Na psychické úrovni můžeme vnímat, zda nám něco nebo někdo „neleží“ v žaludku? Zároveň si můžeme každou středu uprostřed dne dopřát chvíli, kdy se zastavíme a obdarujeme se přítomností někoho blízkého nebo skvělým obědem, který si vychutnáme všemi smysly. Svou pozornost také věnujme místům, která se nachází uprostřed prostoru, ve kterém žijeme nebo pracujeme. Středy domu, bytu, pokoje nebo stolu jsou místy, kde si můžeme vytvořit prostor pro sebe nebo pro svou rodinu. Je důležité, aby tento prostor nebyl zastavěn nebo v něm nebyly nahromaděné věci, které nás mohou oslabovat. Naopak, pokud střed prostoru ozdobíme něčím jemným a krásným jako je třeba květina, zvýšíme tím energii jemného tepla, které prohřeje nás i všechny naše blízké. Hrajme si tedy se svými středy, vytvořme z nich vzdušná a barevná místa, která mám dovolí vnímat naši opravdovost a tančit životem.

Mottem tohoto měsíce je LETÍM ZA ŠTĚSTÍM A TVOŘÍM KRÁSU SVÝMI SLOVY