Narozeninová inspirace

Jaro. Dlouho očekávaná chvíle, kdy začneme cítit rodící se sílu přírody. Ten obrovský náboj života, který dokáže rozezpívat ptáky po ránu, rozkvést první květiny a rozpučet stromy během pár týdnů do květů s opojnou sladkou vůní a jemnou krásou. Symbol zrození, který je pro mě o to inspirativnější, že i já slavím v tuto krásnou voňavou dobu své narozeniny. Oslava života, připomínka toho důležitého okamžiku, který mi každý rok dovoluje si uvědomit vděčnost za své tělo, za své dary, za své prožitky, za své blízké i za ty vzdálené.

Moc ráda využívám tento čas k zastavení, propojení sama se sebou, k přechodu z jednoho roku života do toho dalšího. Čas, kdy mohu uzavřít jednu kapitolu života a pozorovat vše co mi život v tomto čase, přinesl. Uvědomit si kam jsem se v mém vnímání sebe samé a okolního světa posunula. A také čas, kdy mohu otočit list na novou stránku a snít své sny o tom, jaké energie a kvality přivítám ve svém dalším roce života. Dám si ten největší dárek, a to je čas sama pro sebe. Napíši si dopis nebo kapitolu do svého deníku, ve kterém se s laskavostí ohlédnu za svými prožitky a zkušenostmi, které jsem získala a hlasitým přečtením tohoto příběhu mohu tuto kapitolu uzavřít. Vezmu si krásný papír, na který zhmotním všechna svá přání a své vize, které toužím prožít v nové kapitole dalšího roku mého života. Mohu malovat, psát, stříhat, lepit, kreslit, tančit, zpívat, tvořivosti se meze nekladou. Je to můj narozeninový dárek sama pro sebe a vyčlením mu proto speciální místo.

Na závěr jsem si nechala takovou malou narozeninovou třešničku. Už několik let si tvořím své narozeniny jinak. Bez velkých očekávání si užívám přítomnosti svých nejbližších, kteří mi ten den plní mé sny. Přesně ty neobyčejné obyčejnosti – malované obrázky od mých dětí, zmrzlinový aperitiv do postele, připravená snídaně nebo víceruká domácí masáž. Nádhera. Jako největší dar vnímám, že ten den jsme všichni spolu doma, i když třeba není víkend. Vzájemná pospolitost a společná radost mi násobí tu mou. Já si tvořím svůj den vším, co mi přináší potěšení a ostatní mi svou přítomností dávají ten největší dárek v podobě pozornosti a respektu. Plňte si své sny. Stačí si to jen přát a dovolit. A kdy jindy, když ne na narozeniny. Tak krásné a snové narozeniny naplněné malými i velkými zázraky.