Únor v hravosti dobrodružného tygra

Vítám Vás v měsíci tygra, ve kterém můžeme využít jeho odvahu ke skoku do nového roku a otevření dveří nových příležitostí. V propojení se silou a nadhledem přicházejícího roku dřevěného draka nás může vzít na výlet do nedozírných výšin příležitostí.

Tygr má v únoru za úkol vykročit do nového roku. Po lednovém období zimního přemítání a příprav plánů a vizí na tento rok přichází tygr, aby nám pomohl udělat první kroky k naší budoucnosti. A je to právě srdečný a odvážný tygr, který tuto cestu zahajuje. Přijměme jeho dravou energii a začněme pracovat na naplňování našich snů. Můžeme být překvapeni, jak rychle se kulička dalšího roku na své dráze tentokrát rozjede. Tygr totiž nelpí na velkých přípravách, organizaci a struktuře. Právě naopak. Jeho instinkt a zvířecí čich ho vede vždy správným směrem k získání toho, po čem touží.  Tygr jedná srdcem a dokáže přinášet širokou škálu emotivnosti včetně své nesnesitelné popudlivosti, kdy nás svým řevem může naprosto paralyzovat. Přesně rozpozná, která společnost už pro něho není vhodná a kam má naopak zavítat. A protože dokáže opravdu intenzivně vnímat své já a jít za hlasem svého srdce, mohou být některé jeho kroky často bolestivé. Pojďme využít tyto jeho kvality a objevme naši opravdovost. Bez masek a přetvářek pro různé situace, prostě opravdoví a celiství ve svých darech i ve svých stínech. Tygr také miluje hravost. Pozvěme ji do svého života a trochu si pohrajme se všemi zdmi, příčkami, komůrkami, které jsme si jako ochranu před okolním světem doposud postavili a přetvořme je na pohodlná barevná zákoutí, která nám vrátí radost do života. A co je pro tygra, který je absolutně lhostejný k potřebám svého těla, nesmírně důležité, dopřát si po chvílích naplněných intenzivní prací dostatek prostoru k odpočinku. Ideální jsou malé denní rituály jako oázy k doplnění energie. Ať již se jedná o doplnění energie fyzické v podobě pravidelného jídla a přísunu dostatku tekutin nebo psychické energie dopřáním si procházky v přírodě nebo dechovým cvičením.

S měsícem únorem přichází energie dřeva. Jarní jangová síla, která probouzí přírodu i naše těla po zimním spánku a odpočinku. Pod jejím vlivem jsou játra a žlučník. Proto právě teď nastává čas, kdy tyto orgány můžeme vyživit a detoxikovat. Aktivity jako procházky podél vody lesem a nerušený spánek od jedenácte hodiny večerní jsou pro tyto orgány přímo blahodárné. Stejně tak jako zelená barva v jakékoli podobě, ať již v prostoru, na oblečení nebo na talíři, to vše se počítá. A pokud si v tomto čase odpustíte večerní sklenku před spaním, určitě Vám poděkují. Na vrcholu své fyzické aktivity jsou plíce, proto můžeme jarní procházky přírodou využít k dechovým cvičením a dopřát i našim plícím tolik potřebnou svobodu v přísunu čerstvého vzduchu.

Mottem tohoto měsíce je OPRAVDOVOST, SRDEČNOST, DOBRODRUŽSTVÍ