Květen s hadem v hlubinách svých pocitů

Po dubnovém dračím vyhlídkovém letu nad naším životem nám květen přináší opačný pohled. Had nás zavede do hlubin našeho srdce, kde budeme objevovat své pocity k sobě samým, svému okolí i ke všem událostem, které nás v životě provázejí. Dovolme si otevřít tuto pokladnici našeho vnímání, pořádně ji prozkoumat a ukázat světu všechny
poklady, které objevíme.

Had je nesmírně citlivé zvíře, které tráví spoustu času prověřováním svého hlubokého vnitřního světa emocí. Jeho slabinou však je, že všechny své pocity pečlivě skrývá před svým okolím a nenechá ho do svého vnitřního světa nahlédnout ani ve chvíli, kdy potřebuje pomoc. Zkusme do těchto vzácných chvil hledání sebe vložit esence lehkosti a laskavosti a nenechme se odradit mnohdy zbytečně sebekritickým hadím hodnocením. Využijme tento čas ponořením se do našich pocitů i do pocitů druhých a sdílejme je. Můžeme tak objevit střípky naší opravdovosti a vzájemně se obohatit novými vhledy. Obklopujme se v průběhu celého měsíce otevřeností, pravdivostí a lehkostí. Tu nám také může zprostředkovat had prostřednictvím svého smyslu pro humor. Pokud se totiž dokážeme zasmát i sami sobě, naše prožívání pak získává úplně jiný rozměr. Had je rovněž milovníkem vědění a knih, ze kterých dokáže čerpat svou moudrost. Možná právě návštěva knihovny nebo inspirace z dávno zapomenuté knihy nám v květnu budou skvělým společníkem. Věřím, že pokud si v květnu dovolíme strávit dostatek času sami se sebou a svými pocity, pak se na letošní cestě ke své opravdovosti posuneme o velký kus dopředu.

S květnem přichází energie ohně. Do života nám přináší radost a smích, ale také výbušnost. Je propojen se srdcem. Ne náhodou právě v květnu, měsíci lásky, máme právě srdci věnovat speciální pozornost. Nejen vnímáním a sdílením svých pocitů, ale také přijímáním a odkládáním starých zranění a zacelením a laskavým pohlazením všech jizev, které patří minulosti. Nechme oheň ať spálí vše staré a nepotřebné a zároveň nám do života přinese nové inspirace. Ne náhodou je období dospívání právě v energii ohně. Zkoušení nových věcí, vymezení se vůči světu, projevování svých emocí. Můžeme se na chvíli vrátit do této éry objevování světa a s mladickou otevřeností a nadšením rozhýbat své myšlenky i tělo nějakou zbrusu novou aktivitou. V kultivaci energie ohně nás velmi podpoří hořká chuť od řeřichy, salátů, kořenů pampelišky, mandlí, máku, kozích sýrů, až po kousek nevinného potěšení v podobě kvalitní hořké čokolády.

Mottem tohoto měsíce je OTEVÍRÁM POKLADNICI SVÝCH POCITŮ A UKAZUJI SVÉ DARY SVĚTU